CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, April 30, 2011

SINGLE MINGLE




Hoollaaa..
Honestly, cik fara sudah merasakan kebahagiaan bila hidup single. Banyak weh yg best dr xbest..korang cuba la jadi single..hoho..nanti cik fara bagitau ok ape rsnye bila single ni. Dulu masa bercintan cintun kononnya kau jaga aku, aku jaga kau, kau senyum aku senyum, kau sakit aku risau, kau layan pompuan lain aku cemburu, kau cakap nak jaga aku smpai tua, u jump i jump (tak sanggup mcm ni ). Dulu handphone tak lekang dari tangan, asyik sms dgn dia saje,kalau boleh dalam jamban pon kau nak bawak handphone kan3x?...waahh memang bahagia la masa tu..i lap u ,u lap me..hoho..kalau ditakdirkan hubungan korang tu xsampai ke kemana...HARAP ANDA MAMPU BERSABAR DAN BELAJAR DARI PENGALAMAN...OK. Ha..bila dah single,korang rasa cm yang cik fara rasa ni tau..camni:

1 è mulanya korang akan rasa korang sunyi sangat2 tahap cipan sebab sblm ni sblm tido pon korang dengar suara dia,makan pon bagitau,nak mandi pon bgtau (cik fara xcm tuh..)

2 è then korang mula fikir yang lepas ni korang dah xlaku..(cik fara ada rasa gak camtu )..dalam hati dok cakap “sapelah yang nak aku pasni ye..”hoho..jangan fikir mcm tu ye sayang. Tuhan tu dah tentukan apa yang terbaik tuk kita..jangan risau ye.

3 è korang mula jelous tengok kawan-kawan korang bercouple and berdating dengan couple masing2..kn3? hoho..agak la jelous,tp kite kene faham yang ms tu xder bf/gf...pada hakikatnya.

Tp anda semua jangan la fikir semua tu akan menganggu kehidupan anda...kat sini cik fara nak share sikit tentang kebaikan bila kite hidup single. Wuuhuuu...best tau tak.

1 è korang tak akan rasa ada problem dalam hidup korang..maksud cik fara problem untuk menjaga hati beliau..ye la, dulu asyik nk kene jaga hati je..skarang tugas kite jaga hati kawan2 and yg paling penting jaga hati family.

2 è kurang dosa. Sekali kite keluar dating, korang sure pegang tangan..dah dosa..korang berduaan,dah dosa..walaupon cik fara akui ianya nampak sweet sgt...tapi memang apa yang cik fara ckp sblm tu benar belaka. Tapi kite ni je yang buat2 tak nampak hal ni..

3 è jimat duit...betul ..serius korang xperlu keluar duit yang lebih tuk beli prepaid, blanja dia mkn,beli hadiah (tambah2 dpt gf/bf yang selera tinggi..nak mampos?)haha..seriusly...selepas beberapa hari or minggu cik fara single ni..kredit handphone cik fara tak berganjak..ha jangan terkejut skrg ni cik fara topup RM 10 je tuk sebulan..tapi mudah la bg cik fara yg guna u-pax ni..tak ada tamat tempoh..hehehe..

4 è pastu masa single ni korang sesuka hati nak lepak dgn siapa..kawan laki ke,pompuan ke..xder sape yang boleh halang...kalau  dulu kite lepak dgn kwn yg lain jantina pon dah tarik muka pelik T.T heheh. Sukati aku la nak buat apa pun kannnn..arrgghhh cik fara suke2.

Dah2..cik fara tak tau nak ckp pe lagi..tapi ingat pesanan penting ni..
Walau apapon yang terjadi Allah telah menciptakn semua yang terbaik untuk kita semua..kita diciptakan untuk hidup berpasangan. Jangan anggap kebaikan hidup single ni dijadikan pegangan seumur hidup. Kita akan diberi masa untuk merubahnya, percayalah..memang rasa mcm best je single,tp akan ada yang mengubahnya nanti...INGAT.


3 comments:

  1. blogwalking!;)
    singgah baca n3! ;)

    meh singgah blog fae :

    http://fzhjmldn.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. opah..suke entry nie...betol jugakkan,,sape ckp idop single nie xbest,,sbnarnye best dr segalanya..dan xpyah nk pkir mcm2,,xpyah nk rase cemburu pkirkan si dia..kan2....
    thnx opah for ur entry...:))

    ReplyDelete
  3. mel...yess...tau tak pe..opah dah rs muak nk cintan cintun ni...huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...